vrijdag 3 augustus 2012

Magyar szépség: Tóth Gabi / Hungarian beauty: Gabi Tóth

Gabi Tóth is one of the most popular Hungarian singers. Here is her hole biography of her career.
Tóth Gabi az egyik legnépszerűbb magyar énekes. Itt az ő életrajza lyuk a karrierje.

Tóth Gabi 2004 őszén indult a Megasztár második szériájában, ahol a harmadik helyezést szerezte meg, s egyben ő volt a legjobb helyezést elért női előadó. Ezáltal elnyerte a „2005 legjobb női hangja” címet.
Gabi a verseny után végigturnézta a nyarat a megasztáros csapattal, bejárták az egész országot. Három hónappal a turné után Gabi már önálló szólóalbummal jelent meg. A tizenkét dalt tartalmazó lemez zenei anyaga finom átmenet a pop és a rockzene között. Az albumhoz két videoklip készült, az első a lemez címadó dala, a Fekete Virág volt, ezt követte a Vágyom rád, melyben megasztáros társával, Puskás Petivel együtt szerepelt a klipben, akivel egy szerelmespárt alakítottak.

2006. február 24-én a Művészetek Palotájában került sor egy nagyszabású lemezbemutató koncertre, melyen Gabi vendégei testvére, Tóth Vera és Palcsó Tomi voltak. A lemezbemutatón Gabi duettet énekelt vendégeivel, az est folyamán élő zenekari kísérete a TNT együttes volt.
2007-ben jelent meg Gabi harmadik videoklipje, amely a Szívemet adnám című dalból készült.
2008-ban Gabi megjelentetett egy maxi lemezt, amely az Érte megérte című dalból készült. A dal szövegét a Crystal frontembere, Kasza Tibor írta.
Gabit 2008-ban felkérték, hogy a Bon Bon zenekar után ő és a Hooligans énekese, Csipa énekeljék a Valami Amerika 2 című film főcímdalát, mely a Valami Amerika még címet kapta. 2009. április 30-án jelent meg Gabi második albumának beharangozó klipje, mely a Salalla című dalból készült.

2009. június 17-én az a megtiszteltetés érte, hogy nővérével Tóth Verával és Farkas Zsófival ők lehettek Lenny Kravitz debreceni koncertjének előzenekara.
2009. augusztus 14–15-én Gabi részt vett a Freddie Mercury tiszteletére rendezett emlékkoncerten, a Margit-szigeti Szabadtéri Színpadon. A koncert az
Egy bohém rapszódiája elnevezést kapta és ő alakította Lisa Stansfieldet.
2010. szeptember 10-én megjelent második nagylemeze, Elég volt! címmel.
2010. október 30-án Tóth Gabi volt az úgynevezett „sztárfellépő” a magyar X-Faktorban.
2010-ben induló Való Világ 4 főcímdalát énekli és résztvevője a tesztelő „celebeknek”, akik az első héten beköltöztek a villába.


Tóth Gabi - Jöjj Még 2012 (Official Video) (Hivatalos videó)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten